Hello world!

I alle år har jeg likt å skrive og formulere tanker i skrift. Skrivingen har skjedd på Mac1, Twitter, LinkedIn, i fagblogger, på Medium.com og andre plattformen. Men aldri på min egen plattform, mitt eget lille sted på Internett. Jeg har faktisk aldri hatt en ordentlig egen blogg, men det er aldri for sent å starte og nå begynner jeg.

I denne bloggen kommer jeg til å skrive om de temaene som opptar meg og de overordnede linjene (kjenner jeg meg selv rett) blir nok skjæringspunktet mellom teknologi, samfunn og business. Som jeg skriver i headeren  bryr jeg meg om teknologi som fungerer, design, personvern, pizza og planter. Det er dette og helt sikkert litt til du kommer til å lese om her.

Hvorfor egen blogg?

Jeg gikk mange runder i tenkeboksen når jeg skulle velge meg min bloggplattform, men jeg var ikke tvil om at jeg måtte eie min egen blogg og være min egen plattform. Jeg er tilhenger av ideene bak IndieWeb. Webben var skapt for å være desentralisert, fri, åpen og tilgjengelig og det å sette opp min egen blogg på min egen server med mitt eget domene, er mitt lille bidrag til å fortsatt holde på disse verdiene. Dette er er med andre ord det motsatte av publisere på Medium.com, Facebook, Twitter eller noe annet nettverk. 

Det tekniske valget endte på WordPress. Jeg vurderte også Micro.blog, men den ble litt for minimal. WordPress ble valget mest fordi jeg allerede hadde relativt god kjennskap til plattformen, den er helt åpen kildekode og den er lett å drifte på egen server. Serveren er en VPS fra Digital Ocean som ligger bak Cloudflare sin CDN og cache. Bloggen er også 100% fri for «bloat» som deleknapper, Google Analytics, Facebook piksler og annet tull som enten lekker data om leseren eller gjør brukeropplevelsen treig. Den støtter også RSS og hele bloggbloster blir delt slik at du kan sette opp din egen leseopplevelse i Reeder, Feedly, Pocketcast eller andre RSS-klienter.

Bloggen skrives via MarsEdit på Mac, via nettleseren eller via WordPress sine apper når jeg er på iPad eller iPhone.

Jeg har skrudd av kommentarer fordi jeg ikke har tid å bruke tid på å moderere og holde den fri for spam. Kommentarer, innspill og tips tar jeg dog veldig gjerne i mot på twitter (@matsbs), e-post ([email protected]) eller chat på Keybase.