2 min read

Detaljene er det som skiller

Detaljene er det som skiller
Quinn Nelson (@snazzyq) on Threads
Apple’s attention to detail is INSANE. You can’t watch this and not smile.

Apple lanserte nylig Apple Pencil Pro - en ny og oppdatert versjon av deres stylus. Apples egen tekst beskriver den nye pennen med alle superlativer som finnes i deres vokabular

Apple Pencil Pro har enda flere magiske funksjoner, så du kan gi nytt liv til ideene dine. Med avanserte funksjoner som klemming, rulling og følbar respons har det aldri vært enklere å markere, notere eller skape små, store mesterverk

Den nye pennen er helt sikkert bra, men det er verken en revolusjon eller magisk. Det som derimot fikk meg til å åpne øynene var de små detaljene som Apple ikke omtalte og som man heller ikke oppdager umiddelbart. Videoen som Quinn Nelson la ut på Threads av Apple Pencil Pro viser nemlig noen små detaljer som man ikke får med seg med en gang.

Når du bruker pennen kan du endre hva slags type penn du bruker (blyant, tusj, fyllepenn osv.) for å få forskjellig type effekt. Men siden pennen du har i hånden ikke endrer form, så har noen kreative sjeler hos Apple brukt mye tid på å implementere noe de færreste kanskje legge merke til. iPad OS viser nemlig «skyggen» av hva slags penn du har aktivert på skjermen når du fører den ned mot skjermen.

Ikke nok med det, de viser dette «live» og snur du pennen, snur også skyggen seg med pennen. I videoen kan du se hvordan dette arter seg med en fyllepenn.

Slike detaljer skaper hverdagsgleder og ikke minst en brukervennlighet som skiller klinten fra hveten. Hvem enn som har jobbet med dette, har sannsynligvis brukt måneder av sitt liv på å implementere en funksjon som kanskje de færreste legger merke til. Det er allikevel disse små detaljene som skiller vanlige produkter fra ekstremt gode produkter.